סכסוכי ירושה נמנים על ההליכים המשפטיים השכיחים ביותר במדינת ישראל. במהלך סכסוך ירושה, דנים הצדדים בנושא זכותם על קניינו ורכושו של קרוב שנפטר והשאיר אחריו את רכושו. סכסוכים אלו יכולים להתארך ולקחת מספר שנים, ובמקרים רבים רכוש יקר ערך נשאר ללא בעלים. נקלעתם בעצמכם לסכסוך ירושה ?חשוב לדעת מספר דברים.
לא פעם סכסוכי ירושה גורמים לסכסוכים אישיים של ממש בין קרובי משפחה ולקרעים במשפחות. הסיבה לכך היא כמות הרכוש והכסף אשר מונחים על הכף שכן מדובר ברכוש שאדם צבר לאורך כל חייו. כדי לוודא שתוצאות הסכסוך לא יביאו לאובדן של כסף או רכוש אשר מגיע לכם חשוב לעקוב אחר מספר צעדים:
פעולה מהירה
כמעט בכל הדינים והפסקות המשפטיות קיימות פסקאות התיישנות. משמעותן היא שניתן לפנות לבית המשפט רק בתקופת זמן מוגבלת לאחר ביצוע מעשה או שבוצע נגדך פשע מסוים. גם בערעור על צוואה קיים תחום זמן מסוים העומד על 14 ימים.
במידה וברצונכם לערער על צוואה מסוימת מכל סיבה שהיא חשוב לעשות זאת מוקדם ככל האפשר על מנת לא להתקרב לאותו סף. בנוסף, במידה ותתעכבו עם הערעור ייתכן ויקדימו אותכם ויגישו ערעור נגדי מה שיכול לפגוע בכם בהמשך ההליך המשפטי.
דיסקרטיות
לצערנו, במקרים רבים לאחר מותו של אדם מסוים אנשים רבים מנסים לשים את ידם על רכושו גם אם אין להם את הזכות המשפטית לכך או תוך ניסיון לתבוע את זכותם על נכס מסוים שהיה בבעלותו של המנוח וניצול של מותו.
על מנת למנוע מקרים כאלו ובמיוחד אם מדובר בסכומי כסף רבים או בבעלות על נכסים יקרי ערך, חשוב לנהל את ההליך המשפטי בצורה דיסקרטית ככל האפשר תוך הימנעות מחשיפת פרטים מיותרים מבלתי מעורבים בנושא. אם הצוואה נכתבה בכתב יד ניתן גם לחשוף אותה מול גורם משפטי שיהווה עד לכתוב בצוואה.
שכירת עורך דין
בכל הקשור למאבקים משפטיים בנושא סכסוכי ירושה, עורך דין טוב הוא הגורם אשר יכריע את הכף. במקרה זה מטרתו של עורך הדין תהיה להוכיח את הזכות המשפטית שלכם על רכוש או קניין ועומדות לרשותו מספר אפשרויות לעשות זאת.
ראשית, עורך דין רשאי לייעץ לכם לערער על צוואה מסוימת בטענה שהיא נכתבה תחת איום או שכותב הצוואה היה בעל נחות מסוימת ולכן המסמך אינו כשר לקביעת הבעלים על רכוש מסוים. בנוסף, במידה ועורך הדין הצליח להוכיח את זכותכם המשפטית לבעלות הוא ישתמש בניסיון שלו על מנת להעביר את אותו קניין לבעלותכם בהליך משפטי אשר יכול לקחת גם מספר שנים במידה ולא ייעשה כראוי.
סיכום
אין ספק שיש להשתדל להימנע מסכסוכים בנושא ירושה. סכסוכים אלו מגיעים לרוב לאחר לכתו של אדם קרוב מאוד ובשלב זה כל המעורבים שרויים בתחושות ורגשות קשים במיוחד. לכן מומלץ לפתור סיבוכים או אי הבנות באופן אישי ותוך שיח בין הקרובים, או להיעזר בעורך דין באופן פרטי ללא הגעה לבית משפט.