אבנר - השוואת ביטוחי בריאות

ביטוח מחלות קשות

כאשר מישהו מבני המשפחה מאובחן במחלה קשה או עובר אירוע רפואי קשה, מעבר להלם ולקושי הפיזי, בהחלט יכול להיווצר קושי כלכלי עקב הוצאות נלוות גבוהות, אובדן הכנסות של מפרנס וכן הלאה. עבור מקרים אלו קיים ביטוח מחלות קשות שבניגוד לביטוחי בריאות פרטיים אחרים המכסים מימון של הוצאות רפואיות למיניהן מעניק פיצוי כספי גבוה במקרה אבחון מחלה קשה או מקרה רפואי קשה. הפיצוי הכספי המוענק למבוטח יכול לשמש לכל מטרה לפי ראות עיני המבוטח ומשפחתו, פיצוי לאובדן הכנסות מעבודה, למימון טיפולים או הוצאות נלוות אחרות למחלה.

ברוב המקרים ביטוח מחלות קשות נרכש לצד ביטוחי בריאות פרטיים אחרים כגון ביטוח ניתוחים וביטוח השתלות בחו"ל וביטוח תרופות שלא בסל התרופות. כך למבוטח יש כיסוי מקיף למגוון מצבים רפואיים ושקט נפשי מהבחינה הפיננסית אם חס וחלילה יצוץ מקרה רפואי קשה.

פיצוי בסכום גבוה ומוסכם מראש

ביטוח מחלות קשות מעניק כאמור פיצוי כספי במקרה של מחלה קשה או אירוע רפואי שנמצאים ברשימות הפוליסה, כאשר הסכום הוא גבוה ומוסכם מראש בין המבוטח לחברת הביטוח/הסוכן. ניתן לרכוש כיסויים לסכומים שונים, לרוב החל ב-100,000 ש"ח ועד סכומים גבוהים מאוד כגון מאות אלפים או מיליון ש"ח. כמובן שהפרמיה החודשית מושפעת מסכום הכיסוי הנרכש וככל שהפיצוי גבוה יותר כך המבוטח ישלם יותר בכל חודש.

כמו כן, חלק מחברות הביטוח מציעות היום פוליסות ביטוח מחלות קשות הכוללות מעבר לפיצוי הכספי הסטנדרטי גם שירותי אבחון מתקדמים וליווי רפואי מסוים בתוספת מחיר לפרמיה החודשית.

המחלות והאירועים המכוסים בביטוח

ביטוח מחלות קשות כולל כיסוי למחלות מסוימות ואירועים רפואיים מסוימים. בעבר היו פוליסות עם רשימת מחלות אחת כאשר אירוע של הפעלת הביטוח וקבלת פיצוי כספי ביטל למעשה את הביטוח ואי אפשר היה להמשיך בו למקרה שהמבוטח יחווה מחלה נוספת ולחלופין פוליסות עם כמה רשימות כאשר הפיצוי היה חד פעמי לכל רשימה. אך כיום מרבית חברות הביטוח מציעות פוליסות ביטוח מחלות קשות הכוללות כמה רשימות של מחלות ואירועים (4 רשימות לרוב) כך שאפשר להמשיך בביטוח גם לאחר הפעלתו עקב מחלה מאחת הרשימות. חשוב להבין כי לרוב במקרה ביטוח שני, מרשימת מחלות אחרת, הפיצוי  לא יהיה מלא אלא בשיעור של כ-50%.

המחלות והאירועים הרפואיים המכוסים במסגרת ביטוח מחלות קשות רבות ומדובר על מגוון מצבים נפוצים יותר או נפוצים פחות – כולל מחלות חובה שהגדיר הפיקוח על הביטוח במשרד האוצר. בין היתר ניתן למנות את הדוגמאות הבאות: התקף לב משמעותי, מחלות כבד, אובדן של גפיים, אי ספיקת כליות, טרשת נפוצה, ניוון שרירים, ניתוחי לב לתיקון/החלפה של מסתמים, ניתוחי מעקפים, ניתוחים באבי העורקים, השתלות מסוימות, תרדמת, סרטן וגידולים שפירים במוח, שבץ מוחי, פוליו, שיתוק, חירשות, עיוורון, אילמות, אלצהיימר, פרקינסון, איידס מעירוי דם, עמילואידוזיס, תשישות נפשית ועוד מחלות הנמצאות ברשימה המחייבת או בהתאם לכל פוליסה של חברות הביטוח השונות.

מגבלות טכניות של ביטוח מחלות קשות

חברות הביטוח מגבילות את גילאי הכניסה לתכניות ביטוחי מחלות קשות, גיל המינימום הוא 3 וגיל המקסימום בו ניתן לרכוש כיסוי למחלות קשות הוא 55-60. כמו כן, ביטוח מחלות קשות תקף עד גיל 75 כאשר בחלק מהמקרים יש מגבלות ספציפיות לאחר גיל 65 אם מתקבל אישור מחברת הביטוח להמשיך בכיסוי. במקרה ביטוח שני פוליסת ביטוח מחלות קשות תשלם כאמור כ-50% מסכום הביטוח ובחלק מהמקרים גם לאחר גיל 70. כמובן שברוב המקרים ברכישת ביטוח מחלות קשות יש תקופת אכשרה (המתנה) מסוימת של כמה חודשים.