אבנר - השוואת ביטוחי בריאות

4 שיפורים מגניבים בעולם האדריכלות

עולם האדריכלות מתקדם בצעדי ענק במקביל לטכנולוגיה, ומשתמש בכלים ובתוכנות המתקדמות ביותר. זאת כדי להבטיח שהמבנים שמשמשים את האוכלוסייה יהיו בטוחים לשימוש ומעוצבים בחוכמה ובדיוק. בה בעת, מתקרב ענף האדריכלות אל הטבע הגולמי, פונה אל עולם הטבע להשראה, ומתייחס אל הצורך הממשי לעבור לבנייה בת קיימא, לטובת הסביבה. קבלו 4 שיפורים מגניבים בעולם האדריכלי.

 

1. חומר בנייה חי

לבנות בחומרים שלא יכולים להישבר? זה רעיון לא רע, אבל האם ידעתם שיש חומר בנייה שיודע לתקן את עצמו? הבטון הביולוגי נרשם כפטנט אירופאי בשנת 2015 אבל תחילת העבודה על חומר הבנייה המופלא הזה הייתה כבר לפני אלפי שנים.

בתקופה הרומית נבנו מבנים בעזרת תערובת של מלט, סיד, חול, חצץ ומים. בהמשך נקראו תערובות כאלה בטון, אבל בבטון הביולוגי יש מרכיב נוסף: נבגים של חיידקים שמסוגלים למלא סדקים בבטון בעזרת תוצר הלוואי של התרבותם. לפי הפטנט, הנבגים מתעוררים לחיים כאשר סדק גורם למעבר של מים ואוויר, ואז הם יכולים להשתמש בחומרי מזון ולהתרבות.

עולם האדריכלות

2. ביומימיקה

כל אדריכל יאמר בפה מלא שהאדריכל האולטימטיבי הוא הטבע עצמו. מבנים ופתרונות טבעיים פועלים היטב, בעיצובים פשוטים.

הטבע מעניק השראה גם לאנשי המקצוע בתחום התכנון והבנייה, ובמהלך ההיסטוריה כולה, למדו אדריכלים על מבנים טבעיים שפועלים באופן חכם, כמו תלוליות של טרמיטים שבנויות עם מערכות אוורור, או עלי צמח הלוטוס שמסוגלים לדחות לכלוך ולנקות את עצמם. החיקוי וההשראה מהטבע מתבטאים גם ביצירת מבנים הרמוניים עם הסביבה, וגם בשימוש בחומרים וגוונים טבעיים.

 

3. בנייה על הענן

אחד העיכובים הנפוצים ביותר בפרויקטים שמערבים אנשים מקצוע שונים שצריכים לעבוד בשיתוף פעולה, קשור בבעיות תקשורת. תוכנית בנייה היא דבר שמשתנה תוך כדי עשייה בגלל סוגים שונים של אילוצים. בעבר, תקלות בעדכון כתוצאה מתקשורת לקויה הובילו לטעויות ובעיות.

לשמחתנו, גם כאן הטכנולוגיה התקדמה לטובתנו והיכולת לפעול בפלטפורמה מבוססת ענן כמו Construction Cloud מייעלת את העבודה בזמן אמת, מציגה את המצב העדכני ביותר לכל אנשי המקצוע ומאפשרת תקשורת ישירה ביניהם.

 

4. הדפסת תלת ממד

מדפסות תלת ממד כבר הגיעו לשלב שבו הן חלק בלתי נפרד מחיי השגרה של רבים, שכאשר הם זקוקים למשהו, אין להם צורך לחפש פתרון – הם יכולים פשוט להדפיס אותו ולראות אותו נברא מול עיניהם ממש. תחום הדפסות התלת ממד כבר כבש את עולם התכנון כשאפשר לייצר כמעט בן רגע אב טיפוס, דוגמה או מודל.

אבל היום, הטכנולוגיה כבר גדלה וקיימים בעולם פרויקטים שהם למעשה בתי מגורים שמורכבים מחלקים שהודפסו במדפסות תלת ממד עצומות בגודלן. המהפכה בתחום הבנייה מתרחשת ממש עכשיו, ומי יודע כמה קרוב היום נוכל לתכנן את הבית ולשלוח להדפסה.

 

לסיכום

זו הייתה רק הצצה לעולם האדריכלות שמשתנה ומתקדם והופך את עתיד האדריכלות ואת עתיד מבנה הבית למסתורין ממלא בסקרנות.

ארכיטקטורה